Een half uurtje heb je ongeveer nodig om deze lekkere maaltijdsalade met sperziebonen te maken. Deze sperziebonen-krieltjes salade met mosterddressing, walnoten, en rucola bevat 435 calorieën en 38 gram koolhydraten. Lekker is het in ieder geval! Dit recept is voor vier personen. Deze salade is ideaal als bijgerecht, bijvoorbeeld bij gegrild vlees of vis, en is zowel lauw als koud lekker!
Een maaltijdsalade
Een maaltijdsalade is een type salade dat speciaal is samengesteld om als hoofdmaaltijd te dienen, in plaats van als bijgerecht. Het onderscheidende kenmerk van een maaltijdsalade is dat deze meestal vullend en voedzaam is, met een verscheidenheid aan ingrediënten die eiwitten, groenten, granen en saus bevatten. Dit maakt de maaltijdsalade een evenwichtige en complete maaltijd op zichzelf.
Ingrediënten
- 600 gram krielaardappelen
- 800 gram sperziebonen
- Twee eetlepels azijn
- Vier theelepels mosterd ( Marne mosterd is glutenvrij)
- Twee eetlepels olie
- 20 gram sprieten bieslook, klein geknipt
- 2 handen rucola
- 100 gram walnoten, grof gehakt
Bereiding maaltijdsalade met sperziebonen
- Kook de krielaardappelen in de schil tot ze gaar zijn. Snijd ze eventueel in kleinere stukken als ze groot zijn.
- Kook de sperziebonen kort in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Spoel ze daarna af met koud water om de kleur frisgroen te houden.
- Maak een dressing door de azijn, mosterd en olie te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de krieltjes en sperziebonen met de rucola, bieslook, en walnoten in een grote schaal.
- Voeg de dressing toe en schep alles voorzichtig om.