Mandarijntjes met chocola en kokos

Fruit en chocola is vaak een goede combinatie. Aardbeien met chocola ken je vast al. Maar kende je de combinatie mandarijn en chocola al? Met deze mandarijntjes zondig je toch een heel klein beetje gezien.

Wat heb je nodig

  • 100 gram pure chocola
  • Drie mandarijnen
  • Drie eetlepels gemalen kokos of iets anders  ( zie tips onderaan)
  • Bakpapier
Mandarijntjes met chocola

Bereiding

  • Smelt de chocola. Ik doe dit altijd in een hittebestendige kom boven een pan met een laagje heet water. Au-bain-marie dus. De kom mag het water niet aanraken
  • Pel de mandarijnen en leg de partjes los van elkaar op een bakblik
  • Doop ze een voor een in de chocola. Wil je er kokos op. Doe dit dan als de chocola nog zacht is
  • Leg je partjes een half uurtje in de koelkast. Dan wordt de chocola weer goed hard
  • Mocht je ze niet allemaal in 1 keer opeten. Je kunt ze het beste in de koelkast bewaren.

Tip: In plaats van kokos kun je ook sinaasappelsnippers, pistachenoten, discodip, hagelslag of een andere dip kiezen

Mandarijntjes met chocola
Mandarijntjes met chocola
Lees ook  Mugcake van banaan en ei