Meer groente eten. Met deze tips lukt dat

Categories GroentePosted on
groente

Sommige mensen vinden het moeilijk om iedere dag minimaal 250 gram groente te eten. Met deze vijf tips is meer groente eten helemaal niet moeilijk.

Tip 1: Soep

Je kunt het zo gek niet bedenken maar van groente kun je de lekkerste soep maken en ook eindeloos combineren. Wat dacht je van pompoensoep, tomatensoep, wortelsoep of een andere lekkere soep. Hier vind je alle soeprecepten van Viadomo. Heb je restjes groente over dan kun je natuurlijk ook een lekkere groentesoep maken. Je gooit gewoon van alles bij elkaar. Doe er wat groentebouillon bij. Ben je niet zo van de stukjes in je soep dan kun je gewoon de staafmixer er even opzetten.

Tip 2: Maak een salade

Bij een salade denken veel mensen meteen aan ijsbergsla. Maar je kunt ook heerlijke salades maken van witlof, spinazie of een andere groente. In een salade kun je van alles gooien wat je lekker vindt. Komkommer, tomaat, mais, maar ook linzen en bonen. Hier vind je lekkere salades

groente eten

Tip 3: Gevulde paprika

Paprika bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Vooral rode paprika bevat veel vitamine C.  Paprika’s zijn ook erg geschikt om te vullen. Je holt hem uit en vult hem bijvoorbeeld met champignons, uien, linzen, mais en spinazie. Doe er wat mozarella op en doe hem een half uurtje in de oven op 180 graden. Natuurlijk kun je hem ook met andere groente vullen. Inspiratie vind je hier

Tip 4: Groenteloempia

De groenteloempia. En dan bedoelen we niet die grote loempia’s die je vind in het vriesvak van je supermarkt. Nee we bedoelen zelfgemaakte. Je vult rijstvellen met verse groente. Ideaal dus voor de restjes. Vind je knapperige, vegetarische loempia’s stiekem toch lekkerder. Ook daar hebben wij een recept van.

Lees ook  Verfrissend recept voor Oi Muchi, Koreaanse komkommersalade
groente eten