Mensen met aanvullende zorgverzekering vergeten vaak te declareren

declareren

Een op de tien Nederlanders met een aanvullende zorgverzekering vergeet soms medische kosten te declareren. En dat is zonde want dan laat je geld liggen.  In meer dan de helft van de gevallen gaat het om tandartsrekeningen. Vorig jaar lieten ze gemiddeld 330 euro liggen, meldt Pricewise, dat geregeld zorgverzekeraars met elkaar vergelijkt.

Alsnog declareren

Heb je ook nog een rekening liggen en ben je die vergeten te declareren? ,,Je kunt medische kosten in de meeste gevallen tot wel drie jaar na je bezoek aan een zorgverlener declareren”, aldus zorgexpert Suzanne Löwik. “Ook als je niet meer bij de zorgverzekeraar zit die je op het moment van de behandeling had, kan je de declaratie alsnog indienen.”

Wie naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, krijgt de rekening vaak zelf in plaats van dat die rechtstreeks naar de zorgverzekeraar wordt gestuurd. Volgens Löwik denken mensen daardoor soms onterecht dat ze in die gevallen geen recht op vergoeding hebben.

Het gaat om een onlineonderzoek onder 2000 personen. Pricewise noemt geen namen van verzekeraars omdat de verschillen vaak meer door de polis komen dan door de verzekeraar.

Lees ook  Kwart Nederlandse jongvolwassenen bezit cryptomunten