Mexicaanse nacho schotel

nacho schotel

In het weekend is hier de maaltijd lekker zonder veel gedoe. Zo nu en dan staat deze Mexicaanse nacho schotel op tafel. Het recept is super gemakkelijk te maken en snel klaar. Ideaal als je visite hebt en wat lekkers op tafel wilt zetten. 

Je maakt dit gerechtje in ongeveer twintig minuten en je kunt er zeker met vier mensen van eten.

Ingrediënten

  • Twee eetlepels olijfolie
  • Een gesnipperde rode ui
  • Twee teentjes fijngehakte knoflook
  • 400 gram rundergehakt
  • Een eetlepel tacokruiden of Mexicaanse kruiden
  • 200 gram nacho of tortilla-chips naturel
  • 3 romatomaten in blokjes
  • Vier lente-uitjes of bosuitjes
  • 125 gram geraspte cheddar of belegen kaas
  • 200 ml zure room
  • Een avocado in stukjes
  • Een mespuntje chilipoeder

*optioneel: Wat kidneybonen toevoegen is ook ontzettend lekker

nacho schotel

Hoe maak je een Mexicaanse nacho-schotel?

Je zet eerst de oven aan op 200 graden. Dan doe je wat olijfolie in een pan en fruit in de olie de ui en knoflook. Doe dit ongeveer 3 minuten. Doe dan het gehakt erbij en de tacokruiden. Bak je gehakt in tien minuten rul

Verdeel de chips in een niet te dikke laag over een bakplaat of ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel en de tomaat erover. Strooi daarna de bosui en kaas over je chips met gehakt.

Zet alles in de oven. Na een minuut of 10 is de kaas wel gesmolten.

Meng de zure room met avocado en chilipoeder en serveer dit bij je schotel

Andere recepten

Recepten voor de lekkerste nachodips

Nacho’s met pulled chicken

Nacho’s met Guacamole

Lees ook  Broccolisoep met blauwe kaas