Kun je muizen vangen met kaas? Probeer pindakaas

Categories Huis, OngediertePosted on
muizen vangen

In tekenfilms zie je altijd dat muizen gelokt worden met kaas. Maar klopt dat wel? Stel je hebt een muis in huis. Je verpakkingen worden aangevreten, je vindt overal kleine keutels. Tijd om in te grijpen. Gif wil je niet, want je hebt ook een kat. Dus kies je voor de muizenval. En wat doe je daar dan in? Kaas? Nee dus!

Kaas en muizen

Eigenlijk eten muizen alles wat ze tegenkomen. Maar laat je ze kiezen, dan zullen ze niet voor het bekende blokje kaas kiezen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Manchester. Zaden, granen en fruit zijn favoriet van de knaagdieren, maar ook eten met suiker ( en dus energie) is erg geliefd bij de muisjes.  Je kunt je ontbijtgranen, koekjes en chocola dus maar het beste in een trommel of opbergdoos bewaren. Ook zijn muizen dol op pindakaas. Het enige nadeel voor de muis is dat hij het potje niet open kan krijgen. Waarom muizen niet gek op kaas zijn, hebben onderzoekers nog niet ontdekt. Misschien vinden ze kaas te sterk ruiken. Muizen hebben namelijk gevoelige neuzen.

muizen vangen

Wees er snel bij

Een muizennest wordt gemaakt van stukjes touw, papiersnippers, stukjes stof van kleding, verpakking van voedsel, vulling van kussens, matrassen en kleden en van allerlei andere soorten vezelachtig materiaal. Muizen vormen een bolletje in het muizennest waar ze zich heerlijk warm en beschut kunnen voelen. Baby muisjes worden in het muizennest geboren en gezoogd. De zoogperiode van de jonge muisjes is 3 weken en dan gaan deze huismuizen het muizennest verlaten om zelf de omgeving te gaan ontdekken.

Lees ook  Acht simpele tips om de rat op afstand te houden

Een vrouwtjes muis heeft een draagtijd van 3 weken en legt dan gemiddeld 5 a 6 jonge in haar muizennest. Na twee maanden zijn ook deze jonge muisjes geslachtsrijp en dan gaat de vermenigvuldiging razendsnel.

Wacht dus niet te lang. Koop je dus een muizenval. Doe er dan wat pindakaas op. Dat schimmelt ook minder snel dan een blokje kaas of spek.

Geef een reactie