Heb je weinig tijd, maar wil je toch iets bijzonders op tafel zetten? Deze heerlijke noodles met zalm combineren frisse smaken, voedzame ingrediënten en een Aziatische twist. Perfect als hoofdgerecht of lunch voor vier personen. Met een bereidingstijd van slechts 30 minuten staat deze smaakvolle maaltijd razendsnel op tafel. Ideaal voor doordeweekse dagen of een lichte weekendmaaltijd!
Waarom je dit recept moet proberen:
- Snel en makkelijk: In slechts 30 minuten klaar.
- Gezond en voedzaam: Rijk aan eiwitten, groenten en goede vetten.
- Vol smaak: Een perfecte balans tussen zoet, pittig en hartig.
Ingrediënten voor noodles met zalm (4 personen):
- Voor de marinade en saus:
- 80 ml teriyakisaus
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels sesamolie
- De schil van 1 limoen
- Voor de zalm:
- 4 zalmfilets (ca. 150 gram per stuk)
- 50 gram sesamzaad
- Voor de noodles:
- 270 gram ramen, mie of andere noodles
- 1 eetlepel rijstazijn (te koop bij de toko of supermarkt)
- 1 eetlepel sojasaus
- Voor de groenten:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 8 bosuitjes, in ringen
- 125 gram peultjes
- 200 gram shiitake of oesterzwammen, in plakjes
- 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt

Bereiding noodles met zalm
- Maak de marinade:
Meng de teriyakisaus, honing, sesamolie en limoenrasp in een kom. Voeg de zalmfilets toe en wentel ze goed door de marinade. Laat dit minimaal 10 minuten intrekken. - Bereid de noodles:
Kook de noodles volgens de verpakking. Giet af, meng met de sojasaus en zet apart. - Roerbak de groenten:
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan. Roerbak de bosui, peultjes, shiitake en rode peper 3 minuten tot ze net gaar zijn. Voeg de noodles toe, meng alles door elkaar en zet apart. - Bak de zalm:
Laat de zalm uitlekken en bewaar de marinade. Wentel de filets door het sesamzaad. Verhit de resterende olie in de pan en bak de zalmfilets 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en dek af. - Maak de saus:
Veeg de pan schoon en verwarm de bewaarde marinade met 60 ml water. Laat 2-3 minuten zachtjes koken tot de saus dikker wordt. - Serveer:
Schep de noodles en groenten op borden, leg de zalm erop en giet de saus erover. Garneer eventueel met extra bosui en sesamzaad.
Tips voor variaties:
- Vervang de zalm door kip of tofu voor een andere twist.
- Voeg extra groenten zoals paprika of babymais toe voor meer kleur en smaak.
Eet smakelijk!