Noodles met zalm

Snel een maaltijd maken voor vier personen. Dit Aziatische hoofdgerecht of lunchgerecht van noodles met zalm is dan echt iets voor jou.

Ingrediënten

  • 80 ml teriyakisaus
  • Een eetlepel honing
  • Twee theelepels sesamolie
  • De schil van een limoen
  • 4 zalmfilets ( ongeveer 150 gram per stuk)
  • 270 gram ramen, mie of noodles
  • Een eetlepel rijstazijn ( kun je kopen in een toko)
  • Een eetlepel sojasaus
  • Twee eetlepels zonnebloemolie
  • Acht bosuitjes
  • 125 gram peultjes
  • 200 gram shiitake paddenstoelen of oesterzwammen
  • Een rode peper ( zaadjes er wel even uithalen)
  • 50 gram sesamzaad
Noodles met zalm

Bereiding noodles met zalm

  • Maak de saus door de teriyakisaus, honing, sesamolie en limoenrasp in een kom te mengen
  • Voeg de zalm toe en wentel deze door de marinade. Laat dit tien minuten staan
  • Kook de noodles
  • Giet ze af en schep er sojasaus door
  • Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur
  • Roerbak de bosui, peultjes, paddenstoelen en rode peper ongeveer drie minuten tot het net gaar is
  • Voeg de noodles toe en zet ze apart
  • Zet de pan terug op middelhoog vuur en voeg de rest van de olie toe
  • Laat de zalm uitlekken, bewaar de marinade en wentel de vis door de sesamzaadjes
  • Bak de zalm 2-3 minuten aan elke kant tot de zalm goudbruin is
  • Leg de zalm op een bord en dek de vis af met een bord
  • Veeg de pan schoon en zet hem op middelhoog vuur. Doe de bewaarde marinade in de pan en doe er 60 ml water bij. Laat dit 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken. Je saus wordt nu dikker en zelfs een beetje stroperig.
  • Voeg de noodles toe en schep alles door elkaar. Zalm erop en eten maar!
Lees ook  Maak je eigen granola voor door de yoghurt of kwark

Eet smakelijk!