Snel een maaltijd maken voor vier personen. Dit Aziatische hoofdgerecht of lunchgerecht van noodles met zalm is dan echt iets voor jou.
Ingrediënten
- 80 ml teriyakisaus
- Een eetlepel honing
- Twee theelepels sesamolie
- De schil van een limoen
- 4 zalmfilets ( ongeveer 150 gram per stuk)
- 270 gram ramen, mie of noodles
- Een eetlepel rijstazijn ( kun je kopen in een toko)
- Een eetlepel sojasaus
- Twee eetlepels zonnebloemolie
- Acht bosuitjes
- 125 gram peultjes
- 200 gram shiitake paddenstoelen of oesterzwammen
- Een rode peper ( zaadjes er wel even uithalen)
- 50 gram sesamzaad
Bereiding noodles met zalm
- Maak de saus door de teriyakisaus, honing, sesamolie en limoenrasp in een kom te mengen
- Voeg de zalm toe en wentel deze door de marinade. Laat dit tien minuten staan
- Kook de noodles
- Giet ze af en schep er sojasaus door
- Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur
- Roerbak de bosui, peultjes, paddenstoelen en rode peper ongeveer drie minuten tot het net gaar is
- Voeg de noodles toe en zet ze apart
- Zet de pan terug op middelhoog vuur en voeg de rest van de olie toe
- Laat de zalm uitlekken, bewaar de marinade en wentel de vis door de sesamzaadjes
- Bak de zalm 2-3 minuten aan elke kant tot de zalm goudbruin is
- Leg de zalm op een bord en dek de vis af met een bord
- Veeg de pan schoon en zet hem op middelhoog vuur. Doe de bewaarde marinade in de pan en doe er 60 ml water bij. Laat dit 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken. Je saus wordt nu dikker en zelfs een beetje stroperig.
- Voeg de noodles toe en schep alles door elkaar. Zalm erop en eten maar!
Eet smakelijk!