Noodles met zalm

Categories Alle recepten, Buitenlandse keukenPosted on
Noodles met zalm

Snel een maaltijd maken voor vier personen. Dit Aziatische hoofdgerecht of lunchgerecht van noodles met zalm is dan echt iets voor jou.

Ingrediënten

  • 80 ml teriyakisaus
  • Een eetlepel honing
  • Twee theelepels sesamolie
  • De schil van een limoen
  • 4 zalmfilets ( ongeveer 150 gram per stuk)
  • 270 gram ramen, mie of noodles
  • Een eetlepel rijstazijn ( kun je kopen in een toko)
  • Een eetlepel sojasaus
  • Twee eetlepels zonnebloemolie
  • Acht bosuitjes
  • 125 gram peultjes
  • 200 gram shiitake paddenstoelen of oesterzwammen
  • Een rode peper ( zaadjes er wel even uithalen)
  • 50 gram sesamzaad
Noodles met zalm

Bereiding noodles met zalm

  • Maak de saus door de teriyakisaus, honing, sesamolie en limoenrasp in een kom te mengen
  • Voeg de zalm toe en wentel deze door de marinade. Laat dit tien minuten staan
  • Kook de noodles
  • Giet ze af en schep er sojasaus door
  • Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur
  • Roerbak de bosui, peultjes, paddenstoelen en rode peper ongeveer drie minuten tot het net gaar is
  • Voeg de noodles toe en zet ze apart
  • Zet de pan terug op middelhoog vuur en voeg de rest van de olie toe
  • Laat de zalm uitlekken, bewaar de marinade en wentel de vis door de sesamzaadjes
  • Bak de zalm 2-3 minuten aan elke kant tot de zalm goudbruin is
  • Leg de zalm op een bord en dek de vis af met een bord
  • Veeg de pan schoon en zet hem op middelhoog vuur. Doe de bewaarde marinade in de pan en doe er 60 ml water bij. Laat dit 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken. Je saus wordt nu dikker en zelfs een beetje stroperig.
  • Voeg de noodles toe en schep alles door elkaar. Zalm erop en eten maar!
Lees ook  Zwarte knoflook met spaghetti en garnalen

Eet smakelijk!