Oma’s Hollandse kippensoep

Categories Alle recepten, Keuken, SoepPosted on
kippensoep

Kippensoep heb je in allemaal varianten. Wij maakten een lekkere pan ouderwetse, Hollandse kippensoep. Een soepje met heel veel kip en groenten. Heerlijk om te eten op een koude dag.

Ingrediënten kippensoep

  • Een panklare kip ( ongeveer 1,2 kilo)
  • Vier kippenbouillonblokjes
  • Een winterwortel in schijfjes gesneden
  • Twee uien ( in partjes gesneden)
  • Twee keer prei. In ringen gesneden
  • Een halve theelepel gekneusde peperkorrels ( even met de zijkant van een groot mes platdrukken)
  • Vijf takjes tijm
  • Vijf takjes rozemarijn

Vulling van de soep

  • Een prei in ringen
  • Een winterwortel in blokjes
  • Een derde knolselderij, geschild en in blokjes
  • Twee eetlepels bladselderij ( beetje grof snijden)
  • 100 gram fijne vermicelli
kippensoep

Bereiding

  • Eerst maken we de bouillon. Breng twee liter water met de kip en de bouillonblokjes aan de kook. Doe dit in een grote soeppan
  • Schep het schuim eraf
  • Voeg de wortel, ui, prei, peperkorrels, tijm en rozemarijn toe
  • Laat dit lekker een uurtje trekken op een lage stand op het vuur
  • Laten de poten van de kip los, dan kun je verder gaan met de volgende stap
  • Neem de kip uit de pan en laat hem afkoelen
  • Zeef je bouillon. De groenten worden niet meer gebruikt
  • Je hebt nu een mooie en lekker ruikende bouillon. Doe dit terug in de soeppan
  • Voeg dan de ingrediënten van de vulling toe
  • Kook je soep ongeveer vijf minuten
  • Pluk ondertussen het vlees van je de kip en snijd het in kleine stukjes
  • Voeg het toe aan de soep en laat het even trekken en opwarmen

Meer soep

Lees ook  Appeltaart zonder pakjes en zakjes