Ontharen: de beste tips voor gladde benen

Categories NieuwsPosted on

Ontharen of niet? Veel vrouwen kiezen voor gladde benen. Of het nu is voor een zomerse dag, voor een spannende date, omdat je geen stoppels door je panty wil of omdat je het verzorgen van je benen belangrijk vindt.

Met deze tips tover jij je benen snel om in een paar prachtige zomerse benen.

ontharen

Benen scrubben

Een probleem bij veel vrouwen: droge benen. Droge huidcellen hopen zich op aan de oppervlakte. Om ze los te maken en het babyhuidje eronder weer bloot te leggen, moet je scrubben – één tot twee keer per week is daarvoor ideaal. Scub maak je gemakkelijk zelf.

Zelf maak ik een scrub met suiker en niet met zout. Suiker vermindert de kans op jeuk of roodheid. Kijk ook tussen de ingrediënten of er kokos- of jojobaolie aan toegevoegd is, want die zullen de huid hydrateren.

Stap de douche in en gebruik ongeveer een handjevol van het product op je vochtige huid en maak zachte, ronddraaiende bewegingen. Spoel daarna goed af. En hop je hebt zachte benen.

Ontharen van benen

Natuurlijk hoef je je niet te ontharen als je dat niet wil, maar zij die wel 100% gladde benen willen, kunnen dat op verschillende manieren doen.

Benen scheren

De meest populaire manier om je benen te ontharen is nog altijd scheren. Het is snel en pijnloos, maar de haartjes keren wel snel terug. Nadeel ook is dat het wondjes kan veroorzaken. Zeker op plekken waar de huid dun is.

Ontharingscrèmes en -mousses

Ontharingscrèmes gebruiken is natuurlijk ook een makkelijke manier om te ontharen, maar je moet er wel mee oppassen. De mousses of crèmes bevatten namelijk een chemische formule om de haartjes af te kunnen breken. Test het product dus eerst op een klein stukje huid en kijk of je er allergisch op reageert of niet. Dan pas kan je het product op je volledige been gebruiken. Gladde benen zijn mooi, maar niet als je benen door een allergische reactie rode bultjes hebben.

Lees ook  Koude handen? Dit kan de oorzaak zijn
ontharen

Benen waxen

Kan je goed tegen pijn en wil je voor een langere periode verlost zijn van je haartjes? Dan is waxen voor jou waarschijnlijk de beste optie. Let wel dat, hoewel je benen langer haarloos zijn, je altijd zal moeten wachten tot de haartjes weer een beetje gegroeid zijn voor je weer kan waxen. Wax ook niet als je ongesteld bent, want dan ben je gevoeliger voor pijn.

Benen epileren

Met epileren krijg je een gelijkaardig effect als met waxen. Bij beide methodes blijft het haar langer weg. Als je de haartjes epileert, komen ze bovendien minder stug terug. Dat is helemaal anders bij scheren bijvoorbeeld. Het kan zelfs dat na verloop van tijd sommige haartjes helemaal niet meer terugkomen.

Vooral in het begin is epileren een pijnlijke manier van ontharen, maar na een tijdje zal het steeds makkelijker gaan. Om het epileren vlotter te laten verlopen, neem je het best een warme douche of een warm bad voor je begint. Dan is de huid soepel en zijn de poriën wijder. Houd er wel rekening mee dat je huid, zeker in het begin, erg gevoelig en rood zal zijn.

Hydrateren benen

Na al dat scrubben en ontharen kan je huid wel wat extra verzorging gebruiken. Sowieso zijn je benen sneller droog omdat je benen minder talgklieren hebben. Smeer je na het douchen dus goed in met een bodymilk die geschikt is voor jouw huidtype. Wacht even met je kleren aan te trekken zodat de crème of olie goed in je huid kan trekken. Zo voorkom je ook nare vlekken in je kleding.

Lees ook  Tandartsverzekering. Heb je hem nodig of niet?

Zelfbruiner

Als je benen weinig licht zien, kunnen ze misschien wel wat kleur gebruiken. Gelukkig bestaan er zelfbruiners die je hierbij kunnen helpen.

Kies voor je begint een zelfbruiner uit die bij je huidskleur past. Koop dus geen donkere kleur als je zelf spierwit bent. Om je kleurtje er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, smeer je je het best met verschillende lagen in, verspreid over een paar dagen. Zo heb je ook meer controle over de kleur en kan je stoppen wanneer je tevreden bent.

Was je benen eerst voor je begint te smeren. Zit er bodycrème op je lijf dan kan de kleur moeilijk intrekken. Ook kan het voor vlekken op je huid zorgen. Breng de crème aan in ronddraaiende bewegingen. Begin boven aan je been en werk naar beneden toe. Breng minder product aan op de plaatsen die makkelijk plooien, zoals je knieën, de knieholtes en enkels, zodat je geen donkere strepen krijgt. Was je handen grondig met zeep als je klaar bent om oranje handen te voorkomen.