Op de barbecue: Gehaktballetjes in barbecuesaus

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, Vlees en visPosted on

De voorbereiding van deze gehaktballetjes van de barbecue kost je ongeveer 15 minuten, nog even een minuut of zes op de bbq en je kunt smullen. De hoeveelheid is voor ongeveer zes personen. Erg lekker met vers witbrood en een salade.

Ingrediënten

  • 450 gram mager rundergehakt
  • Een ei
  • Een middelgrote fijngesnipperde ui
  • Een uitgeperst knoflookteentje
  • Een theelepel fijngeraspte gember
  • Een beetje zout
  • Een beetje peper
  • 240 gram barbecuesaus

Bereiding

  • Meng  met je handen in een grote kom het gehakt met een ei, uiensnippers, knoflook, de gember, zout en peper
  • Neem een eetlepel en schep kleine hapjes uit je mengsel. Draai daar balletjes van
  • Leg de gehaktballetjes op een heet, licht, ingevet grillrooster en rooster ze 5 tot 6 minuten rondom bruin en krokant. Keer ze af en toe
  • Bestrijk de balletjes kort voor ze klaar zijn rijkelijk met barbecuesaus en serveer ze heet met de resterende saus
Lees ook  Slagroom van kokosmelk. Het recept!