Ovenschotel met zoete aardappel en broccoli

Ik heb weer een nieuw recept voor jullie: Zoete aardappel broccoli ovenschotel, echt heerlijk! En boordevol vitamines. Dit gerecht kun je ook prima een dag eerder maken. Je hoeft het dan alleen nog maar in de oven te schuiven.

Ingrediënten (3 personen)

  • 2 of 3 zoete aardappels
  • halve broccoli
  • 1 grote rode ui
  • Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • ovenschaal 
ovenschotel

Bereiding ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de zoete aardappels in dunne plakjes en de broccoli in kleine roosjes.
  2. Zet de groente op het vuur en laat voor vijf minuten koken. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen.
  3. Meng na het koken de groente met de ui of werk juist in laagjes wanneer je het in de ovenschaal doet. Doe er nog een beetje peper en zout over.
  4. Klop de eieren los en giet over de groente in de schaal. Doe er nu nog even de kaas erover en de schotel kan in de oven voor ongeveer 15/20 minuutjes.
  5. Check even of het ei gestold is, en je bent klaar om op te scheppen. Succes gegarandeerd.

Meer recepten met zoete aardappel

Geroosterde zoete aardappel met spruitjes

 

Meer recepten met broccoli

 

Lees ook  Appelroosjes maken. Het recept