Overnight oats met banaan

Ik ben gek op mijn havermoutontbijt maar als ik s’ ochtends vroeg moet opstaan naar het werk te gaan sta ik niet om 06.00 uur in mijn pannetje met havermout te roeren, dan kies ik liever voor de overnight oats.

Ontbijtje

Dit ontbijtje maak je namelijk ’s avonds al klaar, het gaat dan een nachtje in de koelkast (vandaar overnight oats) en het hoeft dan ‘s morgens alleen nog maar even op te warmen in de magnetron. Hop even op 900 watt voor 1,5 minuut en aanvallen maar! In minder dan 2 minuten kun je toch op de vroege morgen een gezond ontbijtje eten.

Overnight oats

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • Een half kopje havermout
  • Een half kopje melk (of amandelmelk, sojamelk, etc.)
  • 1 eetlepel honing
  • Een halve theelepel kaneel

Hoe maak je overnight oats met banaan?

  1. Prak de banaan fijn in een kom.
  2. Voeg de havermout, melk, honing en kaneel toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Dek de kom af en zet hem in de koelkast gedurende de nacht.
  4. ’s Ochtends kun je de overnight oats uit de koelkast halen en direct eten, of je kunt er nog wat extra fruit of noten aan toevoegen als je dat wilt.
Lees ook  Maak je eigen granola voor door de yoghurt of kwark