Overnight oats met banaan

Categories Alle recepten, Keuken, OntbijtPosted on

Ik ben gek op mijn havermoutontbijt maar als ik s’ ochtends vroeg moet opstaan naar het werk te gaan sta ik niet om 06.00 uur in mijn pannetje met havermout te roeren, dan kies ik liever voor de overnight oats.

Overnight oats

Overnight oats, ook wel bekend als “geweekte havermout” of “overnight oatmeal”, zijn een eenvoudig en voedzaam ontbijtrecept dat je de avond ervoor kunt klaarmaken.

Het basisidee van overnight oats is om havermout te laten weken in vloeistof (meestal melk of plantaardige melk) gedurende de nacht, zodat de havermout ’s ochtends zacht en romig wordt zonder dat je het hoeft te koken.

Het leuke van overnight oats is dat je eindeloos kunt variëren met smaken en toppings, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Het is een veelzijdig ontbijtrecept dat je kunt aanpassen aan jouw smaak en voedingsbehoeften.

Ontbijtje

Dit ontbijtje maak je dus ’s avonds al klaar, het gaat dan een nachtje in de koelkast (vandaar overnight oats) en het hoeft dan ‘s morgens alleen nog maar even op te warmen in de magnetron. Hop even op 900 watt voor 1,5 minuut en aanvallen maar! In minder dan 2 minuten kun je toch op de vroege morgen een gezond ontbijtje eten.

Overnight oats

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan. Hoe rijper hoe zoeter je banaan is
  • Een half kopje havermout
  • Een half kopje melk (of amandelmelk, sojamelk, etc.)
  • 1 eetlepel honing
  • Een halve theelepel kaneel

Hoe maak je overnight oats met banaan?

  1. Prak de banaan fijn in een kom.
  2. Voeg de havermout, melk, honing en kaneel toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Dek de kom af en zet hem in de koelkast gedurende de nacht.
  4. ’s Ochtends kun je de overnight oats uit de koelkast halen en direct eten, of je kunt er nog wat extra fruit of noten aan toevoegen als je dat wilt.
Lees ook  Kunnen vleesvervangers ook op de barbecue?