Pannenkoeken met amandelmeel

Dit recept is ideaal voor iedereen die gluten- of tarwevrij eet. Het zijn heerlijke pannenkoeken op basis van amandelen. En je kunt ze eigenlijk altijd eten. Of het nu als ontbijt is, lunch of als dessert. 

Ingrediënten 12 stuks

Bereiding 20 minuten

  • 250 gram amandelmeel (gemalen amandelen)
  • 2 eetlepels lijnzaadmeel
  • zout
  • 1 volle theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels gesmolten afgekoelde boter (er is lactosevrije boter!)

Tip

De pannenkoeken scheuren iets makkelijker dan pannenkoeken met bloem, gebruik daarom een kleine koekenpan en keer de pannenkoek pas als de onderkant goed gaar is.

Hoe maak je amandelpannenkoeken

  • Roer in een kom amandelmeel, lijnzaadmeel, zout en bakpoeder door elkaar.
  • Klop de eieren met de amandelmelk los en roer dit door het amandelmeel tot een glad beslag.
  • Voeg als laatste de gesmolten boter toe.
  • Vet een kleine koekenpan in met olie en bak hierin achter elkaar mooie kleine goudgele pannenkoekjes.
  • De pannenkoek is aan de onderkant gaar wanneer er zich ‘droge’ gaatjes vormen op de bovenkant en de randen licht beginnen te kleuren. Dan kunnen ze gedraaid worden.
  • Houd ze eventueel warm tussen twee borden in de oven of op een pan met zachtjes kokend water.

Lekker als ontbijt of dessert met bijvoorbeeld fruit, vloeibare honing of maple syrup.

Eet smakelijk!

Lees ook  Gekarameliseerde witlof recept