Deze peren-bramencrumble maak je van meel, havervlokken en boter en natuurlijk van fruit. Dat kan fruit zijn uit de diepvries of vers. Deze crumble is gemaakt van bramen en peer.
Ingrediënten
- 125 gram zachte roomboter ( en bewaar wat extra om je ovenschaal in te vetten)
- 200 gram geschilde peer in stukjes
- 300 gram bramen
- Een stukje verse gemberwortel ( ongeveer een centimeter geraspt)
- Sap van een halve biologische citroen
- 80 ml ahornsiroop
- 200 gram havervlokken
- 40 gram boekweit- of amandelmeel
- 50 gram pecannoten
- 1 theelepel speculaaskruiden
- Een snufje zout
- 10 ontpitte en fijngehakte medjooldadels
Verder heb je nodig een ovenschaal met een doorsnee van 20 centimeter
Hoe maak je peren-bramencrumble?
- Verwarm de oven op 180 graden en vet een ovenschaal in met roomboter
- Doe de peer, bramen, gember, het citroensap en de ahornsiroop in een kom en schep het om
- Pak nog een kom en meng de havervlokken, je amandelmeel of je boekweitmeel, de noten en speculaaskruiden en het beetje zout door elkaar.
- Voeg de dadels en roomboter toe aan het mengsel en meng alles net zolang tot je een kruimelig geheel krijgt
- Doe het fruitmengsel in de ovenschaal en doe daar de deegkruimels overheen
- Doe de schaal in de oven. Na een minuut of 25 is al het goed is je kruimellaag goedbruin en gaar. Mocht je stiekem een hapje willen proeven om te kijken of het gaar is, pas dan op. Het is nog ontzettend warm.
Wil je kleine porties? Doe het dan in ovenschaaltjes van een doorsnee van 10 centimeter