Kant-en-klare pindasauzen zijn vaak zoet omdat fabrikanten er veel suiker instoppen. Nu hoeft dat geen ramp te zijn voor je gewicht als je niet dagelijks pindasaus of satesaus eet, maar toch kiezen mensen steeds vaker voor koken zonder pakjes en zakjes en dus ook zonder die hoeveelheid suiker.
Ingrediënten pindasaus
- 100 gram geroosterde pinda’s ( grof hakken)
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel lichte sojasaus ( let op eventuele gluten)
- 1 eetlepel geroosterde en geraspte kokos
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 halve rode peper zonder de zaadjes
- 1 mespuntje bruine suiker
- 1 bosje peterselie
- 2 deciliter zonnebloemolie

Hoe maak je satesaus?
- Giet de olie in een sauspan
- Voeg de gember en gehakte peper toe
- Knijp de knoflook fijn met de knoflookpers
- Verwarm dit mengsel op laag vuur. Niet te heet laten worden
- Voeg na 5 minuten de andere ingrediënten toe
- Neem de pan van het vuur
- Verwarm de saus opnieuw voor je hem gaat serveren
Eet smakelijk!