Pita met pittig gehakt

Met mooi weer heb ik niet zoveel zin om lang in de keuken te staan. Maar dit gerecht is ook erg lekker bij minder mooi weer. Een luie zondag bijvoorbeeld. Dan zijn deze pita’s met pittig gehakt erg makkelijk!

Ingrediënten Pita met pittig gehakt

  • 4 pitabroodjes ( zelf pitabroodjes maken? Het recept)
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 rode peper ( pitjes eruit halen als je niet van heel pittig houdt)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2  theelepels oregano. Ik heb verse oregano gebruikt
  • 1 theelepel cayennepeper
  • een beetje zout
  • beetje olie
Pita pittig gehakt

Bereiding

  • Doe de pita’s in de oven
  • Maak ondertussen de gehaktvulling klaar.
  • Snijd de ui in snipper en hak de rode peper fijn. wil je het niet te heet, verwijder dan de meeste pitjes.
  • Knijp de knoflook uit
  • Doe een scheutje olie in pan en fruit ui.
  • Doe de peper en de knoflook in de pan
  • Doe het gehakt erbij en voeg de andere ingrediënten toe
  • Goed roeren
  • Bak het gehakt gaar.
  • Doe het in de pita’s

Dit recept is erg lekker met zelfgemaakte tzatziki

Lees ook  Broccolisoep met blauwe kaas