Plantaardige melk. Wat kun je er mee doen?

Categories KeukenPosted on

Steeds meer mensen laten minder dierlijke producten links liggen en drinken plantaardige melk. De een omdat hij of zij vegan is. De ander omdat er sprake is van lactose-intollerantie of koemelkallergie. Dit zijn plantaardige melkvervangers.

Sojamelk

Sojamelk wordt gemaakt van sojabonen. Deze drank kun je goed gebruiken als vervanger voor koemelk in een recept. Je kunt de ‘ melk’  ook goed opkloppen tot een mooie stevige schuimlaag. Sojamelk is te koop in een gezoete en ongezoete variant en zelfs in verschillende smaken zoals aardbei, chocola en banaan.

Amandelmelk

Amandelmelk wordt zoals de naam al zegt gemaakt van amandelen. De ‘melk’ heeft een romige smaak met een lekkere notensmaak. Amandelmelk kun je goed gebruiken als je gaat bakkenen is ook te krijgen in een chocoladesmaak. Lees hier hoe je zelf amandelmelk kunt maken

Kokosmelk

Kokosmelk wordt gemaakt van kokosnoten en daar smaakt het ook naar. De melk is romig en heel zoet. Een glas kokosmelk drinken raden we je af, want dat is niet lekker en je kunt er behoorlijk misselijk van worden. Wel is kokosmelk erg lekker om mee te koken. Sauzen, soepen en exotische gerechten worden erg lekker door deze melk.

plantaardige melk

Kokosdrink

Kokosdrink is kokosmelk, maar dan aangelengd met water. Het heeft een lichte kokossmaak. We adviseren het om het niet in je koffie te doen want dat is absoluut niet lekker.

Rijstmelk

Rijstmelk wordt gemaakt van, je raadt het al, rijst. Het is een beetje zoet en is te gebruiken als vervanger van melk in recepten. Denk er wel om. Rijstmelk schift erg snel in je koffie.

Lees ook  Pompoencurry met bloemkool
plantaardige melk

Haverdrank

Haverdrank gebruik je net als gewone melk. Als dorstlesser tussen de maaltijden door of gecombineerd met ontbijtgranen. Vervang melk in elk recept eenvoudig door haverdrank en je zult merken dat dat superlekker is. Wel is havermelk wat waterig. Het is ook te krijgen met een chocoladesmaakje.

Cashewmelk

Wil je melk maken van cashewnoten. Hier lees je hoe dat moet