Pommes duchesse. Zelf aardappeltorentjes maken

Pommes duchesse

Pommes duchesse. Bijna iedereen eet ze met kerst. Wat zijn pommes duchesse? Het is een heel simpel gerechtje: aardappeltoefjes. Meestal koop je ze kant-en-klaar in de supermarkt. Maar zelf maken is ontzettend leuk en simpel. Voor dit bijgerechtje heb je maar twee ingrediënten nodig. Eigenlijk is het zo gemakkelijk dat je het ook prima aan kinderen over kunt laten of dat je ze ermee helpt

Welke aardappelen kun je het beste gebruiken voor pommes duchesse? Kies voor wat kruimige aardappelen. Daar kun je het beste aardappelpuree van maken.

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappels
  • Een ei
  • Wat zout en peper

Bereiding

  • Schil de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar
  • Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze afkoelen
  • Doe de oven aan op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat
  • Klop het ei los
  • Pureer de aardappels met een stamper of in de keukenmachine en breng het op smaak met zout en peper en roer het losgeklopte ei er doorheen. Is je puree te dik dan kun je er een scheutje melk doorheen doen ( Niet bij lactose-intolerantie!)
  • Vul een spuitzak met de puree en spuit toefjes op de bakplaat
  • Hoe lang moeten pommes duchesse in de oven? Bak ze in 25 minuten goudbruin in de oven

Lees ook  Zelfgemaakte volkoren pitabroodjes