Pompoencurry met bloemkool

Categories Alle recepten, Groente, KeukenPosted on

Haal het verre India in huis met deze milde pompoencurry. Gemakkelijk te maken en ook nog eens erg gezond door de vele kruiden. Dit vegetarische gerecht is voor vier personen en kan ook veganistisch worden gemaakt.

Kooktijd: 40 min| Porties: 4 personen|Vegetarisch/vegan

Ingrediënten pompoencurry

  • Een ui
  • Twee eetlepels olijfolie
  • Een eetlepel garam masala (blikje 75 gram Euroma by Jonnie Boer)
  • 800 gram pompoenstukjes
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 500 gram Griekse of Turkse yoghurt 10% ( voor vegans soja yoghurt of kwark)
  • 200 gram mini naan naturel (Indiaas brood)
  • Een bakje koriander 15 gram
  • Vier eetlepels mangochutney
Pompoencurry

Bereiding

  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie op laag vuur en fruit hierin de garam masala 2 minuten. Voeg de ui toe en fruit het 2 minuten
  • Zet het vuur middelhoog en voeg de pompoenstukjes toe. Voeg hierna de bloemkoolroosjes toe en roerbak het voor 2 minuten
  • Voeg de yoghurt toe (of soja yoghurt), roer goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 25 minuten gaar worden met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout
  • Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snijd de koriander grof
  • Bestrooi de curry met koriander en serveer met de naan en mangochutney.

Eet smakelijk!

Lees ook  Bagels met sesamzaad maken