Er zijn ontzettend veel varianten van pompoensoep. Pompoensoep met linzen is een heerlijke maaltijdsoep. Lekker om te eten op een kille herfstdag of na een lange wandeling. De ingrediënten zijn voor ongeveer vier kommen soep, maar dat hangt er ook wat vanaf hoe groot je kommen of borden zijn. Dit recept staat in het boek Vega met Shane van Shane Kluivert.
Ingrediënten pompoensoep met linzen
- Een flespompoen
- Twee eetlepels olijfolie
- Twee teentjes gepelde en fijngehakte knoflook
- Een gesnipperde sjalot
- Een groente bouillonblokje
- Een eetlepel gemalen komijn. Komijnpoeder mag ook
- 400 gram linzen uit pot. Je moet zorgen dat je uitgelekt zo’n 400 gram overhebt
- Vier eetlepels zure room
- Wat peper en zout
Verder heb je nodig:
Soeppan
Staafmixer
Hoe maak je pompoensoep met linzen?
- Om te beginnen schil je de flespompoen. Wees voorzichtig want het kan een gevaarlijk klusje zijn. Schep met een lepel de draden en pitten eruit. Die kun je weggooien.
- Snijd de pompoen in stukken van 4 centimeter
- Doe wat olijfolie in de soeppan en verhit de olie. In deze olie bak je de knoflook en het sjalot. Dit doe je tot het lekker begint te ruiken
- Doe dan de pompoen en de komijn in de soeppan. Bak dit twee minuten mee.
- Breng een liter water aan de kook en los je bouillonblokje op in het water
- Dan doe je de bouillon in de soeppan. Laat het nog even lekker pruttelen op laag vuur. Het deksel doe je op de pan. Haal dan de pan van het gas en pureer je soep met een staafmixer
- Zet dan de pan terug op het buur en doe de linzen erbij
- Je laat je soep nog even vijf minuten pruttelen
- Je brengt je soep op smaak met peper en zout ( proef tussendoor even)
- Doe de soep in de kommen en roer er een lepel zure room doorheen.