Pompoensoep maken is heel makkelijk. Je tovert zo een heerlijke en gezonde soep op tafel. Deze soep is erg lekker op een gure herfstdag.
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 1 ui
- 3 wortels
- 2 teentjes knoflook
- 2 blokjes bouillon
- 500 ml water
- Crème fraîche. Voor lactosevrij of vegan: Alpro plantaardige variatie op yoghurt
- paar blaadjes koriander
Hoe maak je pompoensoep?
- Snijd de wortels, uien en de knoflook in stukjes. Snijd eerst de pompoen in plakjes, zo kun je makkelijk de pitjes er uit halen.
- Daarna snijd je ook de pompoen in stukjes, dit kan samen met de schil.
- Doe alles in de pan en fruit het goed aan.
- Voeg nu 1 liter water toe.
- Voeg nog de 2 bouillonblokjes toe en laat het 20 minuten koken.
- Roer goed door. En laat het 20 minuten koken.
- Met een staafmixer mix je alles door elkaar tot de soep, pas op: dit kan spetteren!
- Voor wat extra smaak voeg je nog peper en zout toe.
- Soep klaar! Bij het opdienen kun je nog een lepel crème fraîche of Alpro plantaardige variatie op yoghurt en wat koriander toe voegen.