Pompoensoep recept

Pompoensoep maken is heel makkelijk. Je tovert zo een heerlijke en gezonde soep op tafel. Deze soep is erg lekker op een gure herfstdag. 

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 3 wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blokjes bouillon
  • 500 ml water
  • Crème fraîche. Voor lactosevrij of vegan: Alpro plantaardige variatie op yoghurt
  • paar blaadjes koriander
pompoensoep

Hoe maak je pompoensoep?

  • Snijd de wortels, uien en de knoflook in stukjes. Snijd eerst de pompoen in plakjes, zo kun je makkelijk de pitjes er uit halen.
  • Daarna snijd je ook de pompoen in stukjes, dit kan samen met de schil.
  • Doe alles in de pan en fruit het goed aan.
  • Voeg nu 1 liter water toe.
  •  Voeg nog de 2 bouillonblokjes toe en laat het 20 minuten koken.
  • Roer goed door. En laat het 20 minuten koken.
  • Met een staafmixer mix je alles door elkaar tot de soep, pas op: dit kan spetteren!
  • Voor wat extra smaak voeg je nog peper en zout toe.
  • Soep klaar! Bij het opdienen kun je nog een lepel crème fraîche of Alpro plantaardige variatie op yoghurt en wat koriander toe voegen.
Lees ook  Recept marsepeinballetjes