Popcorn sneeuwpoppen

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, VerjaardagPosted on

Moet je kind in de winter trakteren en heb je niet veel tijd om een leuke traktatie te maken. Dan zijn deze popcorn sneeuwpoppen erg geschikt. En ze zijn ook leuk om samen met je kind te maken.

popcorn

Wat heb je nodig voor deze traktatie?

  • Een witte beker. Wij hebben voor dit voorbeeld een plastic beker gebruikt, maar natuurlijk kan een kartonnen witte beker ook heel goed. Deze zijn misschien zelfs nog wel geschikter voor jongere kinderen omdat een kartonnen beker minder snel kapot gaat.
  • Popcorn. Je kunt de popcorn kant-en-klaar kopen in de winkel, maar wil je invloed hebben op de ingrediënten dan kun je het ook gemakkelijk zelf maken. In iedere supermarkt is wel speciale popcorn-mais te krijgen.
  • Een dikke zwarte merkstift om de oogjes op de beker te tekenen. Ook kun je eventueel nog knoopjes op de beker tekenen.
  • Een oranje permanente stift voor de neus. Je kunt ook een klein gaatje in je beker maken en daar een piepklein stukje wortel insteken. Maar ook kun je een neusje knippen uit oranje papier.
  • Wij maakten traktatie een dag van te voren en zo blijft de popcorn knapperig. Eventueel kun je de bekers afdekken. ‘s Ochtends vullen kan natuurlijk ook. Heel veel tijd kost dat namelijk niet.
Lees ook  Recept groene smoothie met komkommer en appel