Portobello met geitenkaas

portobello

Een makkelijk vegetarisch recept voor twee personen als voorgerecht of als hoofdgerecht met een salade voor één. Varieer eventueel door in plaats van geitenkaas mozzarella te nemen of vervang de kerstomaten door een dikke plak sappige tomaat. De pesto kan vervangen worden door tapenade.

Ingrediënten voor Portobello

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 portobello’s
  • olijfolie
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 grote plakken geitenkaas
  • 7-8 kerstomaten
  • 4 blaadjes basilicum
  • versgemalen peper
portobello

Bereiding Portobello

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak de portobello’s schoon en verwijder het steeltje.
  • Bestrijk de paddenstoelen rondom met wat olie en leg ze in een kleine ovenschaal.
  • Rooster ze in de oven ongeveer 15 minuten, keer ze tussentijds om.
  • Neem ze uit de oven en schakel vervolgens de grill van de oven in.
  • Bestrijk de binnenkant van de paddenstoelen met de pesto en leg hierop de grote plakken geitenkaas.
  • De kaas moet de hele binnenkant bedekken.
  • Schuif onder de grill tot de kaas mooi zacht begint te worden en licht gaat kleuren.
  • Snijd ondertussen de tomaatjes klein en meng ze met de in stukken gescheurde basilicumblaadjes.
  • Neem de portobello’s uit de oven, leg ze op de borden en schep hierop de tomaten.
  • Besprenkel met wat extra olijfolie en bestrooi met versgemalen peper.
Lees ook  Pita met pittig gehakt