Quiche met paddenstoelen en geitenkaas

Categories Alle recepten, Bakken, GroentePosted on
quiche met paddenstoelen

Een quiche maken is altijd handig voor de luie zondag of als je visite krijgt. Deze quiche met paddenstoelen is zonder vlees of vis en ideaal voor bij de lunch. Het is voor 2 tot 4 personen. Dat hangt er vanaf hoe groot de eters zijn. Deze quiche is zowel warm als koud lekker.

Ingrediënten quiche met paddenstoelen

  • 30 gram boter
  • Een rode ui in halve ringen gesneden
  • Twee teentjes geperste knoflook. Knoflookpuree mag natuurlijk ook
  • Een eetlepel wittewijnazijn
  • 600 gram champignons in plakjes gesneden
  • Een eetlepel gedroogde tijm
  • Een rol quichedeeg
  • Vier eieren
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram verbrokkelde geitenkaas
quiche met paddenstoelen

Hoe maak je deze quiche?

  • Zet de oven aan op 180 graden
  • Doe een beetje boter in de koekenpan en fruit de ui en de knoflook.
  • Blus het af met de wittewijnazijn en doe de champignons en de tijm in de pan en bak het vijf minuten mee
  • Bekleed de vorm met je deeg
  • Klop de eieren los en meng de slagroom erdoor. Ook doe je de helft van de geitenkaas erbij
  • Breng alles op smaak met wat zout en peper
  • Verdeel het prutje uit je koekenpan over het deeg en giet je eimengsel erover
  • Verbrokkel de rest van de geitenkaas over je quiche
  • Zet de quiche in het midden van de oven en bak hem ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin
Lees ook  Spaanse krieltjes met mojosaus zoals op Gran Canaria