Quinoasalade met groente en feta kaas

Quinoazaden worden veelal gebruikt als vervanging van rijst of couscous. Ze zijn onder andere rijk aan eiwitten, een bron van vezels en glutenvrij. Ik heb gekozen om er een salade van te maken. Samen met verschillende groenten en fetakaas naar smaak heb je een heerlijke vullende quinoasalade.

Ingrediënten quinoasalade

  •  50 gram quinoa
  • 75 gram feta kaas
  • kwart komkommer
  • 1 rode paprika
  • 6 cherrytomaatjes
  • peper en zout
Quinoasalade

Bereidingswijze quinoasalade

  • Breng water aan de kook en bereid de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Snijd de paprika in plakken en bak ze even kort in de koekenpan, tot ze bruinkleuren
  • Snijd vervolgens de cherrytomaatjes en de fetakaas in blokjes.
  • Zodra de paprika is afgekoeld snijd je deze ook in stukjes.
  • Voeg nu alles samen in een kom en roer het goed door elkaar.
  • Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
  • Door het grillen van de paprika krijgt deze een heerlijke ietwat zoete smaak.

Lees ook  Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes