Quinoasalade met groente en feta kaas

Categories Alle recepten, Keuken, SaladesPosted on

Quinoazaden worden veelal gebruikt als vervanging van rijst of couscous. Ze zijn onder andere rijk aan eiwitten, een bron van vezels en glutenvrij. Ik heb gekozen om er een salade van te maken. Samen met verschillende groenten en fetakaas naar smaak heb je een heerlijke vullende quinoasalade.

Ingrediënten quinoasalade

  •  50 gram quinoa
  • 75 gram feta kaas
  • kwart komkommer
  • 1 rode paprika
  • 6 cherrytomaatjes
  • peper en zout
Quinoasalade

Hoe maak je quinoasalade

  1. Spoel de quinoa af onder de kraan en kook deze in ongeveer 12-15 minuten gaar. Laat de quinoa vervolgens afkoelen.
  2. Meng de afgekoelde quinoa met de komkommer, rode paprika en cherrytomaatjes.
  3. Verkruimel de feta over de salade.
  4. Breng de salade op smaak met peper en zout.
  5. Meng alles goed door elkaar en serveer de quinoasalade direct.

Je kunt deze quinoasalade ook aanpassen door bijvoorbeeld wat extra groenten toe te voegen, zoals geroosterde zoete aardappel, courgette of gegrilde aubergine. Of voeg wat extra smaak toe met verse kruiden zoals koriander of peterselie. Maak een dressing van olijfolie, citroensap en mosterd om de salade af te maken.

Lees ook  Groentespread maken van doperwten