Rabarber en aardbeien. Zodra het seizoen weer begint komen bij ons thuis de aardbeien of rabarber weer op tafel. Maar wist je al dat die twee ook prima samengaan? Wanneer ik rabarber kook, gooi ik er ook altijd wat aardbeien bij voor de smaak. En wist je ook dat het heerlijk is met een bolletje ijs? Dit keer krijg je het recept van het nagerecht Rabarber aardbeiencrumble.
Ingrediënten
voor 4-5 personen
- 1 bos rabarber
- 250 gram aardbeien
- 2 theelepels maïzena
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 175 gram bloem
- ½ theelepel kaneel
- mespunt zout
- 100 gram walnoten
- 100 gram (zachte) boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op ca. 200°C.
- Maak rabarber schoon en snijd stengels in niet te brede stukjes.
- Was en laat uitlekken.
- Halveer aardbeien of snijd ze, afhankelijk van de grootte, in vieren.
- Meng de uitgelekte rabarber met de aardbeien, 2 volle theelepels maïzena, 50 gram suiker en de vanillesuiker.
- Verdeel de vruchten over een ingevette ovenschotel.
- Maal de walnoten tot fijne kruimels (maar niet tot poeder).
- Meng bloem, de resterende 100 gram suiker, gemalen walnoten, kaneel en zout en wrijf hier met de vingertoppen de zachte boter door tot een kruimelig geheel.
- Verdeel dit kruimeldeeg gelijkmatig over de vruchten.
Bak de crumble in 30-35 minuten gaar.