Wil je eens iets anders dan gewone gebakken aardappeltjes? Misschien moet je dan eens aardappeltjes met cajun kruiden proberen. Je kunt deze kruiden in potje kopen in de supermarkt, maar je kunt cajunkruiden ook heel gemakkelijk zelf maken.
Ingrediënten
- Een kilo vastkokende aardappelen
- Een theelepel paprikapoeder
- Een theelepel pimentpoeder
- Een theelepel gedroogde oregano
- Halve theelepel cayennepeper
- Halve theelepel versgemalen zwarte peper
- Een theelepel grof zout
- Een knoflookteen
- Vijf eetlepels olijfolie
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 200 graden
- Borstel je aardappels goed schoon onder de kraan. Dan hoef je ze niet te schillen
- Snijd ze in de lengte in dunne stukken.
- Doe de aardappels op een bakplaat of in een braadslee
- Mix alle kruiden en doe de olijfolie en de knoflook erbij
- Doe het mengsel op je aardappeltjes en roer alles.
- Zog ervoor dat je kruidenmengsel goed verdeeld is
- Doe ze in het midden van de oven en bak ze ongeveer 45 minuten tot ze mooi bruin zijn en lekker knapperig
- Schep ze wel zo nu en dan even om
Eet smakelijk!