Cupcakes kun je in allerlei varianten krijgen. Deze met aardbeien is een van onze favorieten. Lekker fris en fruitig. Het beslag is genoeg voor 12 muffins.
Ingrediënten aardbeien cupcakes
- 300 gram aardbeien
- 125 gram zachte boter
- 125 gram suiker
- Een snufje zout
- Twee eieren
- 150 gram bloem
- Een theelepel bakpoeder
- Een theelepel baking soda of zuiveringszout
- 80 gram gemalen amandelen. Wil je geen stukjes, gebruik dan wat amandelmeel
Bereiding aardbeien cupcakes
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe de papieren vormpjes in een muffinvorm
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes
- Dep ze droog en pureer ze
- Breng daarna de moes zachtjes aan de kook en laat het meteen afkoelen
- Doe de boter, suiker en zout in de mengkom
- Klop de eieren er een voor een door
- Meng de bloem met de bakpoeder en het zuiveringszout
- Pureer de amandelen of gooi 80 gram amandelmeel door de bloem
- Doe dit bij je andere mengsel
- Doe er lepel voor lepel wat van je aardbeien mengsel doorheen
- Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar
- Met een sateprikker kun je testen of je cakejes gaar zijn. Komt de prikker er droog uit dan is zijn je cupcakes klaar
- Laat ze daarna een half uur afkoelen en er proberen niet van te snoepen.
