Recept aardbeien cupcakes

aardbeien cupcakes

Cupcakes kun je in allerlei varianten krijgen. Deze met aardbeien is een van onze favorieten. Lekker fris en fruitig. Het beslag is genoeg voor 12 muffins.

aardbeien cupcakes

Ingrediënten

  • 300 gram aardbeien
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram suiker
  • Een snufje zout
  • Twee eieren
  • 150 gram bloem
  • Een theelepel bakpoeder
  • Een theelepel baking soda of zuiveringszout
  • 80 gram gemalen amandelen. Wil je geen stukjes, gebruik dan wat amandelmeel

aardbeien cupcakes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Doe de papieren vormpjes in een muffinvorm
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes
  • Dep ze droog en pureer ze
  • Breng daarna de moes zachtjes aan de kook en laat het meteen afkoelen
  • Doe de boter, suiker en zout in de mengkom
  • Klop de eieren er een voor een door
  • Meng de bloem met de bakpoeder en het zuiveringszout
  • Pureer de amandelen of gooi 80 gram amandelmeel door de bloem
  • Doe dit bij je andere mengsel
  • Doe er lepel voor lepel wat van je aardbeien mengsel doorheen
  • Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar
  • Met een sateprikker kun je testen of je cakejes gaar zijn. Komt de prikker er droog uit dan is zijn je cupcakes klaar
  • Laat ze daarna een half uur afkoelen en er proberen niet van te snoepen.

aardbeien cupcakes

Voedingswaarde: 415 kcal

Facebook Comments

Geef een reactie