Recept appelchips met kaneel uit de oven

Wie bij deze chips een knisperende lekkernij verwacht, komt bedrogen uit. Maar de appelchips is er niet minder lekker om. Bewaar je ze in een luchtdichte trommel dan kun je ze zelfs een paar dagen bewaren. Tenminste als je dat lukt…

Ingrediënten

  • Een appel
  • Wat citroensap
  • Wat kaneel
appelchips

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 100ºC. Snijd ongeschilde appels in dunne plakjes. Ik heb eerst wel het klokhuis eruit gehaald. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk de appelplakjes met citroensap en bestrooi ze met wat kaneel. Droog de appelchips ongeveer 1 uur in de oven.
  • Neem ze uit de oven en leg een stuk bakpapier boven op de bakplaat. Pak de bakplaat met het bakpapier met ovenwanten aan de zijkant vast en keer in een rustige beweging om.
  • Schuif 1 vel bakpapier weer op de bakplaat en droog de andere kant van de appel onafgedekt nog ruim 1 uur in de oven.
  • Laat de appels op een rooster afkoelen, zodat ze goed knapperig worden.

Doe je ze in een leuk bakje dan is het een hartstikke leuke en gezonde traktatie.

Lees ook  Kruidnoten van volkorenmeel