Recept asperges met ham

De witte asperge is een echte seizoensgroente, dat begint in april en duurt slechts een paar maanden. De combinatie met ham is waanzinnig lekker. Dit recept is voor vier personen.

Ingrediënten

  • 2 kilo verse witte asperges
  • 8 middelgrote eieren
  • 1 zakje verse peterselie
  • 1 zakje verse bieslook
  • 125 gram ongezoute roomboter
  • 200 gram plakjes achterham
  • bearnaisesaus

Lees ook: 10 redenen waarom asperges gezond zijn

Bereiden:

  • Snijd de harde uiteinden van de asperges (ongeveer 2 cm.) en schil ze heel goed met een dunschiller.
  • Zorgvuldig schillen is van belang om geen draderige asperges te krijgen. De topjes van de asperges niet schillen.
  • Kook de asperges rechtop (bijvoorbeeld in een speciale aspergepan) in ongeveer 10 minuten gaar. Daarna afgieten en zo de deksel uit laten stomen. Op smaak brengen met een klein beetje zout en peper.
  • Serveren met dunne plakjes ham en gekookte eieren.
  • Eventueel bearnaisesaus eroverheen en bestrooien met gehakte verse peterselie en bieslook.

Lees ook  Havermout met banaan en speculaaskruiden