De avocado is zo’n typische vrucht waarvan men niet altijd wat men er mee moet. Zelf eet ik het minstens 1x per week en dan meestal gewoon op een stukje brood met wat peper en zout. Maar wil je er nou echt een feestje van maken of ben je niet helemaal overtuigd van de smaak van avocado? Probeer dan eens deze salade!
Naast dat deze salade gewoon ontzettend lekker is en het weer eens iets anders is, is de avocado ook nog eens erg gezond. Ze zitten namelijk vol met gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Een ware supervrucht!
Ingrediënten Avocado-ei salade
- 1 rijpe avocado
- 1 ei
- 2 eetlepels magere kwark of yoghurt
- 5 cherrytomaatjes
- 2 schijven augurk
- paprikapoeder
- peper
- zout
Bereidingswijze Avocado-ei salade
- Start met het koken van het ei (hardgekookt).
- Snijd ondertussen de avocado en augurk in kleine stukjes en halveer de tomaatjes.
- Maak de saus van de kwark of yoghurt, doe dit in een schaaltje en voeg de stukjes augurk toe.
- Breng op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.
- Dan mogen de avocado en de tomaatjes erbij.
- Roer alles door elkaar.
- Zodra het ei klaar is met koken, snijd je deze ook in kleine stukjes en voeg je als laatste toe aan je salade. Eet smakelijk!