Frisse avocado-mangosalade – Makkelijk en snel recept

Categories Alle recepten, Eten en drinken, SaladereceptenPosted on
avocado-mangosalade

Deze avocado-mangosalade is een heerlijke, frisse salade die perfect is als lichte lunch, bijgerecht voor de barbecue of als gezonde maaltijd. Binnen 15 minuten staat hij op tafel! De combinatie van romige avocado, zoete mango en knapperige walnoten of pijnboompitten maakt deze salade onweerstaanbaar.

Ingrediënten voor avocado-mangosalade (voor 2-3 personen)

  • Sla (bijv. rucola, veldsla of gemengde sla)
  • 2 mango’s
  • 2 avocado’s
  • 60 gram halve walnoten of pijnboompitten

Voor de dressing:

  • 60 ml olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 1 eetlepel slagroom
avocado-mangosalade

Zo maak je deze mango-avocado salade

  1. Bereid de sla: Was de sla en laat goed uitlekken. Verdeel over een grote schaal.
  2. Snijd het fruit: Schil de mango’s en avocado’s en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Voeg de noten toe: Strooi de halve walnoten of geroosterde pijnboompitten over de salade.
  4. Maak de dressing: Meng de olijfolie, citroensap, mosterd en slagroom goed door elkaar.
  5. Serveer: Schenk de dressing over de salade vlak voor het serveren.

Tips & Variaties

  • Extra smaak? Voeg verkruimelde feta of geitenkaas toe.
  • Liever vegan? Vervang de slagroom door plantaardige yoghurt.
  • Meer crunch? Gebruik geroosterde amandelen of pecannoten in plaats van walnoten.
  • Luxe twist? Garneer met granaatappelpitjes of een beetje honing.

Wanneer past deze salade perfect?

  • Zomerse lunch: Fris, licht en gezond.
  • Bij de barbecue: Perfect bij gegrilde kip of vis.
  • Gezonde maaltijd: Voeg een handje quinoa of kikkererwten toe voor extra vulling.

Meer lekkere recepten?

Bekijk ook deze frisse zomerse salades en ontdek meer snelle en gezonde recepten!

author avatar
Redactie