Recept bananencake met blauwe bessen en noten

Categories Alle recepten, Bakrecepten, Eten en drinkenPosted on

Het werd weer eens tijd om een lekkere bananencake te bakken. En dan grijp ik al snel naar de havermout omdat dat nu eenmaal een van mijn favoriete ingrediënten is. Voedzaam, vullend en gewoon lekker. Ik voeg er ook een ander soort meel aan toe zodat hij wat beter in model blijft. Een cake van havermout wil nogal eens afbrokkelen en je wilt natuurlijk niet met een lepel moeten eten.

Gebruik trouwens ook altijd bakpapier in de vorm. Dit voorkomt dat de cake blijft plakken en er in stukjes uit komt. Een banaan is een natuurlijk zoetmiddel waardoor je alleen nog maar een lik honing nodig hebt om de cake lekker zoet te maken. Liever geen banaan? Je kunt dit ook vervangen door kwark (zie het recept).

Ingrediënten bananencake

  • 100 gram havermout ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 100 gram amandelmeel (of een ander soort meel naar keuze)
  • 3 eieren
  • 2 bananen – liever geen bananen? Vervang dit dan door 100 gram kwark.( niet lactose-vrije) De structuur zal hierdoor wel ietsje anders worden.
  • Flinke theelepel bakpoeder
  • Honing – naar smaak
  • 1 theelepel kaneel
  • Een hand blauwe bessen – liefst vers, geen diepvries
  • Handje noten fijngehakt (walnoten, amandelen, pecannoten etc.)
bananencake met blauwe bessen

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Mix alle ingrediënten, behalve de bosbessen, met een mixer tot een egaal beslag.
  • Schep daarna de bosbessen erdoor en breng op smaak met honing.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de cake in 40-50 minuten gaar.
  • Laat de cake eerst even afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt.

Ook lekker

Recept walnoten bananencake

Recept bananenbrood met noten