Pannenkoeken kun je heel goed maken van banaan. Hoe bruiner je banaan is, hoe zoeter je pannenkoek wordt. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze banaan pannenkoek te maken. Hij is koud ook lekker. Handig dus voor de lunch op je werk.
Ingrediënten voor 1 pannenkoek
- Een (over) rijpe banaan
- Een ei
- Twee eetlepels havermout (let op bij glutenvrij, niet gewone havermout gebruiken!)
- Een theelepel kokosolie of roomboter
- Ahornsiroop of Maple syrup
- Een handje blauwe bessen
Bereiding bananenpannenkoek
- Prak de banaan
- Kluts het ei samen met de havermout en doe de banaan erbij
- Roer alles door elkaar. Heb je stukjes in je beslag? Geen enkel probleem
- Zet de koekenpan op het vuur en doe er wat boter of kokosolie in
- Is de olie of boter heet, dan kan het beslag erbij
- Je bakt een dikke pannenkoek dus het duurt even voor hij gaar is
- Erg lekker met wat siroop en blauwe bessen