Recept barbecuesalsa met kiwi

Deze originele barbecuesalsa smaakt heerlijk bij je zomerse barbecues. Een mooie balans met het vlees, een licht en lekker fris bijgerecht vol vitaminen. In grotere hoeveelheid ook ideaal als (lunch)salade!

Ingrediënten barbecuesalsa

  • 4 sungold ( gele)  kiwi’s
  • Halve avocado
  • Halve komkommer
  • Halve rode ui
  • 1 eetlepels platte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper naar smaak

4 personen | bereiding 15 minuten

Bereiding

  • Schil de kiwi’s en snijd ze in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de avocado, de komkommer en de ui.
  • Meng alles in een slakom, besprenkel met het citroensap en een scheutje olijfolie. Werk af met peterselie, zout en peper en laat een paar minuten rusten.

Voedingswaarde (per portie)

energie: 142 kcal | vetten: 8,6 g (1,2 g verzadigde vetzuren) suikers: 0 g  | vezels: 2,8 g | proteïnen: 1,75 g | vitamine c: 150 mg

Lees ook  Frittata met asperge en tomaat