Beenham honing mosterd uit de oven. Je kunt me er wakker voor maken. Dit gerecht heeft maar vijf ingrediënten en is erg simpel om te maken. Een ander voordeel is dat bijna iedereen het lekker vindt
Ingrediënten
- Een beenhammetje van ongeveer 500 gram.
- Twee teentjes knoflook
- 1,5 eetlepel milde mosterd ( Marne Mosterd is glutenvrij)
- Drie eetlepels honing
- Twee takjes tijm

Bereiding
Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 50 minuten | Totale bereidingstijd: ca. 60 minuten
- Haal de beenham voor dat je hem gaat bereiden alvast uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden
- Maak met een scherp mes rondom inkepingen in het vlees. Zo kan je marinade er lekker intrekken
- Snijd 2 teentjes knoflook fijn en doe deze in een kommetje met 3 eetlepels honing, 1½ eetlepel mosterd en de blaadjes van 2 takjes tijm. Meng dit goed door elkaar en verdeel dit rondom over het varkensvlees. Ik gebruik hier een bakkwast voor. Maak niet alle marinade op!
- Zet de oven nu op 175 graden
- Doe de ham in een ovenschaal of leg hem op een braadslee en zet deze in de oven.
- Smeer elke 15 minuten nog wat van je marinade over de beenham en na 50 minuten haal je de beenham uit de oven.
- Dek de beenham af met aluminiumfolie en laat ‘m nog 5 minuten na garen voor de hem gaat aansnijden.
- Snijd je vlees in plakken