Recept boekweitpannenkoek

Heb jij je pannenkoeken weleens gemaakt van boekweitmeel? Dit meel is er namelijk erg geschikt voor. Het geeft je pannenkoeken een nootachtige smaak en dit is naar mijn mening erg smakelijk.
Daarnaast scoort dit meel laag op de glycemische index. Dit houdt in dat je bloedsuikerspiegel veel minder snel stijgt en hierdoor heb je minder snel weer trek. Ook is boekweitmeel rijk aan eiwitten, onder andere goed voor het herstel en opbouw van onze spieren.

Deze pannenkoek is ideaal om te eten voor ontbijt of lunch en door de dikte heb je aan 1 genoeg. Serveer de pannenkoek met een schep romige Griekse yoghurt en een vrucht naar keuze (in mijn geval een kiwi). Maak het lekker zoet door een scheut honing/ agavesiroop of ahornsiroop.

Boekweitmeel is te verkrijgen in de gezondheidswinkels en in de grotere supermarkten.

Ingrediënten

voor 1 grote pannenkoek:

  • 70 gram boekweitmeel
  • 100 ml ongezoete amandelmelk of gewone melk
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • snuf kaneel
  • snuf zout
  • schep Griekse yoghurt
  • fruit naar keuze (probeer eens een kiwi of verse aardbeitjes)
  • olie (zoals kokosolie)
boekweitpannenkoek

Bereiding

  • Maak het beslag van de meel, melk, ei, kaneel, honing en zout.
  • Roer alles goed door elkaar en verhit dan een beetje olie in een koekenpan.
  • Bak de pannenkoek bruin aan beide kanten.
  • Serveer op een bord en doe er nog een schep Griekse yoghurt en een in stukjes gesneden kiwi bovenop.
  • Voor de zoete kauw nog een scheutje honing bovenop.

 

Lees ook  Bloemkoolsoep met garnalen