Recept bosbessen crumble

Deze bosbessencrumble is zo ontzettend lekker. Ik maak hem vooral in het weekend omdat je toch zeker vijftig minuten kwijt bent aan het maken van dit heerlijke ontbijtje. Ik gebruik een niet al te grote ovenschaal.

Ingrediënten bosbessen crumble

  • 400 gram blauwe bessen
  • Een citroen
  • Twee eetlepels boekweitmeel of speltmeel
  • Een halve theelepel kaneelpoeder

Topping

  • 100 gram walnoten of pecannoten
  • Twee eetlepels gesmolten kokosolie
  • 50 gram (spelt)meel
  • 40 gram zonnebloempitten
  • Een snufje zout
  • Twee theelepels (wijnsteen) bakpoeder
  • 40 gram havermout ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • Een eetlepel kokosbloesemsuiker. Heb je dat niet? Honing is net zo lekker
bosbessen crumble

Bereiding bosbessen crumble

  • Zet de oven aan op 180 graden
  • Gebruik je verse blauwe bessen? Spoel die dan schoon en doe ze in een kom
  • Was je citroen en rasp er wat af. Je hebt een halve theelepel nodig
  • Snijd de citroen doormidden en knijp een halve citroen uit. Voorkom dat de pitten in je ontbijtje verdwijnen
  • Doe de twee eetlepels boekweitmeel en de halve theelepel kaneel in de kom 
  • Spatel je mengsel goed door elkaar en spatel het in een ovenschaal
  • Maak je kom schoon
  • Hak je noten fijn
  • Smelt de kokosolie in een steelpan en doe dit samen met de overgebleven boekweitmeel, zonnebloempitten, zeezout, (wijnsteen) bakpoeder, havermout en eventueel de suiker of honing in de kom
  • Spatel alles weer door elkaar. 
  • Strooi dan alles over je bosbessenmengsel in de ovenschaal
  • Zet de schaal 35 minuten in de oven
  • Laat je crumble daarna een kwartiertje afkoelen

Lees ook  Recept chocolade pannenkoeken