Recept bruschetta met paddestoelen en geitenkaas

Categories Alle recepten, Borrelhapjes & snacks, HerfstPosted on

Een lekker hapje bij de borrel, als tappa, bijgerecht of bij een bordje soep. Deze bruschetta kun je met kaas maken of zonder. Allebei zijn erg lekker en binnen 20 minuten klaar!

Ingrediënten

  • Vier dikke sneetjes (zuurdesem) brood
  • Olijfoliespray
  • Een eetlepel olijfolie
  • Twee gesnipperde sjalotten
  • Twee tenen knoflook
  • Een bakje van ongeveer 250 gram kastanjechampignons of gewone champignons
  • Verse kruiden: bladpeterselie, tijm, bieslook, basilicum
  • Wat zout en grof gemalen peper
  • Optioneel: 100 gram geitenkaas of feta

Bereiding

  • Zet de oven aan op 200 graden
  • Bespuit met de olijfoliespray je brood aan beide kanten en bak het krokant op een bakplaat met bakpapier
  • Fruit de sjalotten en de knoflook in olijfolie in een pan
  • Hak de champignons in grove stukken en doe ze in de pan
  • Zijn je paddestoelen gaar en bruin? Schep dan de verse kruiden er door
  • Breng het  eventueel op smaak met peper en zout
  • Doe de paddenstoelen op je bruschetta en doe de kaas of feta erop.
  • Zet het dan nog even in de oven tot de kaas gesmolten is