Recept bruschetta met tomaat en mozzarella

Categories Alle recepten, Borrelhapjes & snacks, Eten en drinkenPosted on
bruschetta

Laatst hadden wij na een barbecue nog wat stokbrood over. Omdat weggooien zonde is en niet nodig, aten we de dag daarna bruschetta’s. Simpel te maken en erg lekker. Bovendien zitten tomaten vol vitamine C en ijzer. Dus je bent nog gezond bezig ook.

Ingrediënten bruschetta

  • stokbrood of een ciabatta
  • tomaten
  • 250 gram mozzarella
  • verse basilicum
  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zeezout
bruschetta

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd het brood in plakken
  • Pers de knoflook en smeer een dun laagje op het brood
  • Besprenkel het brood met olijfolie
  • Snijd de tomaat in stukjes of blokjes en leg ze op het brood
  • Leg op ieder stukje brood een blaadje basilicum
  • Snijd de mozzarella in stukjes en leg het bovenop de basilicum en tomaat
  • Gooi er wat peper en zout op
  • Je bruschetta is klaar als de mozzarella gesmolten is
  • Check wel regelmatig even of je brood niet verbrandt

Lees ook  Recept van de opvolger van de hummus: muhammara