Recept bulgur­salade met pompoen

Een heerlijk recept voor een bulgursalade met pompoen. Deze salade is geschikt als bijgerecht maar ook voor de lunch. Meestal maak ik wat meer zodat ik het de volgende dag mee kan nemen naar het werk. Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten bulgursalade

  • 400 gram pompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram bulgur
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • handje peterselie, fijngesneden
  • handje koriander, fijngesneden
  • extra vierge olijfolie
  • 1 citroen
  • zout en peper

 

bulgur­salade

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm en verdeel ze in een ovenschaal. Je kunt natuurlijk ook al gesneden pompoen in zakjes kopen in de supermarkt.
  • Besprenkel de pompoenstukjes met 1 eetlepel olijfolie, pers er het teentje knoflook boven en rooster ze in ca. 20 minuten gaar in de oven.
  • Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de boter erdoor.
  • Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig.
  • Schep de pompoenstukjes, de kruiden, tomaatjes en het lijnzaad door de bulgur en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en citroensap.
  • Bestrooi de salade tot slot met de pompoen- en zonnebloempitten.

Lees ook  Egel van peer en druiven