Chiapudding is ideaal als je op zoek bent naar een voedzaam en lekker ontbijt. Dit recept van Chiapudding met banaan is echt een aanrader
Chiazaad is rijk aan goede voedingsstoffen. Het bevat eiwitten, antioxidanten, calcium, kalium, ijzer, foliumzuur, omega-3-vetzuren en borium. Het zaad heeft dan ook veel gezondheidsvoordelen. Het verlaagt de kans op botontkalking, is goed voor hart- en bloedvaten, verbetert de stoelgang en vertraagt het verouderingsproces.
Ingrediënten Chiapudding met banaan
Voor circa 3 personen
- 6 eetlepels chiazaad
- 2 rijpe bananen
- 400 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
- Vanillepoeder
- Snufje zout
Bereiding
- Blend alle ingrediënten samen, behalve het chiazaad.
- Roer het chiazaad er doorheen en zet een paar uur in de koelkast. Ik doe dit ‘s avonds zodat ik de volgende dag een snel en makkelijk ontbijtje heb.
- Verdeel de pudding over 3 bakjes, bijvoorbeeld lege jampotjes. Dan neem je het ook zo mee voor lunch.
- Top met vers fruit, agavesiroop, pindakaas, jam, granola. Maar net wat je lekker vindt. Je kunt de puddinkjes zo mooi maken als je wilt door bijvoorbeeld laagjes te maken.