Heb je geen zin om iedere ochtend een ontbijtje te maken. Deze havermoutpap is ideaal. Je kunt meteen een flinke lading maken. Het droge papmengsel blijft zeker twee weken goed. Je kunt dus meteen een grote pot vol maken. De ingrediënten zijn voor ongeveer 12 porties.
Ingrediënten voor het mengsel
- 200 gram blanke hazelnoten
- 200 gram (medjoul) dadels
- 400 gram havermout (Bij intolerantie glutenvrije havermout)
- Twee theelepels vanille-extract
- Drie volle eetlepels cacao
- Een sinaasappel
Voor de pap
- 200 ml kokoswater
- Een volle eetlepel Griekse yoghurt
- Plakjes banaan
- Optioneel: een snufje kaneel of cacao
Bereiding
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn
- Doe ze daarna in de keukenmachine
- Ontpit de dadels en doe ze met de helft van de havermout, het vanille-extract en de cacao bij de hazelnoten
- Rasp de sinaasappel en doe de schil erbij. Maal alles fijn.
- Doe het mengsel bij de overgebleven havermout
- Doe het in een luchtdichte bak
Wil je het eten?
- Doe 65 gram ( voor 1 persoon) van het mengsel in een pan en meng dat met 200 ml kokoswater. Verwarm de pap ongeveer drie minuten tot hij dik genoeg is. Zet het vuur niet te hoog. Roer wel regelmatig even. Is je pap te dik dan kun je er een klein beetje water bij doen.
- Serveer de pap met een lepel Griekse yoghurt en stukjes banaan
- Eventueel kun je er wat kaneel of cacao over strooien
Natuurlijk kun je ook ander fruit gebruiken.
Eet smakelijk!