Recept chocolade-kastanjetaart

Categories Alle recepten, Bakrecepten, Eten en drinkenPosted on

Een onweerstaanbare taart met weinig suiker en rijke bovenlaag van chocolade en crème de marrons- een zoete kastanjepuree. Kastanjes zijn zeer gezond omdat ze minder vet bevatten dan andere noten en veel voedingsvezels bevatten. Daarnaast zijn kastanjes rijk aan foliumzuur, wat bijvoorbeeld heel goed is voor zwangere vrouwen. Deze chocolade-kastanjetaart is geschikt voor mensen met een melk, ei of gluten allergie en voor veganisten.

Ingrediënten chocolade-kastanjetaart

  • 110 gram zuivelvrije margarine, plus om extra in te vetten
  • Vier eetlepels gemalen lijnzaadjes
  • 1 ¾ theelepel bakpoeder
  • 150 gram crème de marrons(zoete kastanjepuree)
  • 110 gram bloem( mensen met een gluten allergie kunnen kiezen voor glutenvrije bloem)
  • Twee eetlepels cacaopoeder
  • Een zeer klein snufje zeezout
  • Zes eetlepels rijstmelk
chocolade-kastanjetaart

Voor de bovenlaag

  • 75 gram zuivelvrije (suikervrije) pure chocolade
  • 100 gram crème de marrons
  • Voor dit recept heb je een taartvorm met een doorsnede van 20 cm met losse bodem nodig

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden/ gasstand 3. Vet de taartvorm licht in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Maak de eivervanger. Meng de gemalen lijnzaadjes met ¼ theelepel van het bakpoeder en zes eetlepels water en laat een paar minuten staan. De lijnzaadjes zwellen en nemen het water op, zodat je een dikke pasta krijgt.
  • Meng nu in een grote kom de margarine en kastanjepuree voorzichtig met een houten lepel tot een bleke, luchtige massa. Voeg al kloppend de eivervanger in kleine hoeveelheden tegelijk toe totdat deze helemaal opgenomen is door de kastanjepuree.
  • Zeef de bloem, cacaopoeder, zout en het resterende bakpoeder in de kom en meng dit door de puree met een grote metalen lepel.
  • Giet de rijstmelk erbij en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Schep het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de vorm 35 minuten in de oven of totdat de taart gerezen is en terugveert als je erin duwt. Haal uit de oven en laat op een rek afkoelen.
  • Zet intussen een vuurvaste schaal op een steelpan met 2,5 cm kokend water. Breek de chocolade in de kom en laat het al roerend smelten totdat je een gladde massa hebt.
  • Haal van het vuur en roer de kastanjepuree erdoor.
  • Smeer de kastanjechocolade over de afgekoelde taart en snijd deze in punten.
Lees ook  Amandelmelk maken. Zo doe je dat?