Sinds ik gezondere recepten voor het maken van pannenkoeken heb ontdekt, staat deze heerlijke lekkernij toch wel minimaal 1x per week op het menu. Meestal maak ik chocolade pannenkoeken voor ontbijt en ik maak dan vaak de inmiddels bekende banaan-ei pannenkoekjes.
Chocolade pannenkoeken
Dit gerecht is zo enorm simpel om te maken en bevat dus in principe maar twee basis ingrediënten. Ik wilde graag een kleine aanpassing doen in dit gerecht, want wat dacht je van chocolade pannenkoeken? Nee dit betekent niet dat er een hele reep chocolade door het beslag gaat maar een paar theelepels rauwe cacaopoeder is voldoende.
Rauwe cacaopoeder
Rauwe cacaopoeder is cacao in zijn puurste vorm en bevat geen suikers of melk, wel bevat het een aantal vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren. Daarnaast is rauwe cacao zo bijzonder omdat het niet verhit wordt, door verhitting verliest het product namelijk veel voedingswaarde. De chocoladerepen uit de supermarkt bevatten slechts een kleine hoeveelheid cacao en juist een heleboel suiker en melk. Niet de meest gezonde keus dus qua suikers!
Rauwe cacaopoeder is op internet veelvuldig te verkrijgen en ook bij de gezondheidswinkels bij jou in de buurt kun je het ongetwijfeld kopen. Door de toevoeging van cacaopoeder aan het beslag krijgen de chocolade pannenkoeken een echte chocolade smaak zonder dat het gelijk ongezond wordt, integendeel ze worden juist gezonder. Een leuke variatie dus met de gewone pannenkoeken die je normaal altijd eet! Je kunt de poeder door elk gewenst pannenkoekbeslag mengen maar probeer ook eens deze simpele banaan-ei pannenkoekjes. Zelf vind ik het altijd nog erg lekker om bijvoorbeeld kwark of fruit bij de pannenkoekjes te eten. Varieer naar hartenlust!

Ingrediënten voor 4 personen
- 2 Eieren
- 500 gram bloem
- 600 ml halfvolle melk
- 50 gram cacao
- 5 eetlepels (riet)suiker
- Een snufje zout
- Boter (voor in de pan)
Hoe maak je deze pannenkoeken?
Doe de bloem en de eieren in een kom. Voeg al mixend de melk langzaam toe samen met de cacao. Mix het goed. Doe je dit niet dan gaat het klonteren. Als het goed glad is voeg je de zout en suiker toe en mix nog eens. Warm een koekenpan op op middelmatig vuur. Doe de boter in de pan en laat het smelten. Daarna kun je een schep beslag in de pan gieten. Na 30 seconden (als de pan goed op warmte is) kun je de pannenkoek omdraaien en weer 30 seconden laten bakken.