Recept chocolademuffins van amandelmeel

Met je kind of kleinkind bakken is ontzettend leuk om te doen. Je kunt een kant-en-klaar pakket halen in de winkel, maar je kunt het ook allemaal zelf maken. Dat scheelt in ieder geval al een hoop suiker. Chocolademuffins maar dan net iets gezonder.

Ingrediënten voor ongeveer zes chocolademuffins

  • 130 gram dadels zonder pit
  • 75 gram amandelmeel
  • een ei
  • een theelepel bakpoeder
  • 40 gram cacaopoeder
  • 75 ml melk naar keuze
  • een eetlepel kokosolie

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Week de dadels ongeveer vijf minuten in kokend water.
  • Giet het water af en mix de dadels in een keukenmachine tot een puree.
  • Smelt een eetlepel kokosolie en doe dit samen met de andere ingrediënten en eventueel een snufje zout in de keukenmachine. Mix alles tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de zes holtes van een muffinvorm. Doe er wel eerst van die papieren cupjes in
  • Bak je cakejes ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Wil je weten of ze gaar zijn, prik er dan even met een sateprikker in. Komt de prikker er schoon uit dan zijn je cakejes klaar.
  • Je kunt je muffins ongeveer twee dagen in een luchtdichte trommel bewaren. Maar je kunt ze ook in de diepvries stoppen.

Lees ook  Italiaanse piadina