Recept Chocolate chip cookies

Lekker koekjes om weg te knabbelen tijdens het drinken van een kopje thee of tijdens een film. Eigenlijk zijn deze Chocolate chip cookies overal en altijd erg lekker. 

Wat heb je nodig?

  • 150 gram chocolate chips. Melk of puur. Wat jij maar lekker vindt
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram zachte boter
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • Halve sinaasappel ( alleen de rasp)
  • Een eetlepel vanillesuiker
  • Een ei
  • Snufje zout

Chocolate chip cookies

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Doe de boter en alle suiker in een kom en meng het tot een egaal mengsel
  • Gooi het ei erbij en meng het
  • Rasp de schil van een halve sinaasappel met een fijne rasp boven de kom
  • Doe het bakmeel en het snufje zout in de kom bij je mengsel
  • Even mengen. Als het goed is krijg je nu een vrij taai deeg
  • Schep met een lepel de chocoladestukjes door je deeg
  • Rol met de hand een stuk of 15 balletjes. Ongeveer zo groot als een bitterbal
  • Leg ze met wat tussenruimte op het bakpapier op je bakplaat en duw de bolletjes een beetje plat
  • Bak ze ongeveer 12 tot 14 minuten in de oven tot ze mooi gekleurd zijn. Zijn je koekjes wat dikker dan moet je ze wat langer in de oven doen
  • Til het bakpapier van je plaat en leg het op een rooster om af te koelen. Door het afkoelen worden je koekjes ook harder.
Facebook Comments

Geef een reactie