Heb je een avondje geen zin in rijst, pasta of aardappelen? Couscous is een prima bron van koolhydraten. Je kunt dus prima een salade met couscous maken als je eens iets anders wilt.
Ingrediënten
- 150 tot 200 gram volkoren couscous
- Een halve citroen
- Twee eetlepels olie
- Een halve theelepel gemalen komijn
- Een halve theelepel knoflook
- Een gele paprika
- Een groene paprika
- Twee vleestomaten
- Drie takjes peterselie
- Een eetlepel pijnboompitten
- Peper
Bereiding couscous salade
- Breng 350 ml water aan de kook en schenk dit water over de couscous
- Dek de schaal of pan af en laat de couscous vijf minuten wellen
- Roer de couscous met een vork los
- Pers de citroen uit
- Maak een sausje van olie, citroensap, komijn, koriander, peper en de uitgeperste knoflook
- Schep dit door de couscous en laat de couscous afkoelen
- Maak de groente schoon en snijd alles in blokjes
- Was de peterselie en knip of snijd de blaadjes fijn
- Rooster de pijnboompitten in een droge ( dus geen olie!) koekenpan tot ze goudbruin zijn
- Schep de groente en de peterselie door de couscous en strooi de pijnboompitten er over