Recept dadel speculaasballetjes

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Keuken, SinterklaasPosted on

Heb je even een energieboost nodig dan zijn deze dadelballetjes erg geschikt en lekker. Door de speculaaskruiden krijg je een lekker warm gevoel van binnen.

Ingrediënten

  • 250 gram medjooldadels
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel kokosolie ( gesmolten)
  • Twee theelepels speculaaskruiden
  • Een snufje zout
  • Een eetlepel (rauwe) cacaopoeder
  • 40 gram havermout ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)

Bereiding

  • Ontpit de dadels en maak ze fijn in de keukenmachine
  • Maal alles tot je een mooie gladde massa hebt
  • Voeg alle andere ingrediënten behalve de havermout toe
  • Mix alles nog eens
  • Doe de bol in een kom met 40 gram havermout en meng alles goed met je handen
  • Maak er kleine balletjes van

Lees ook  Amandelmelk maken. Zo doe je dat?