Recept Eggs benedict met zalm

Categories Alle recepten, Feestdagen, Keuken, Ontbijt, PasenPosted on
egg benedict

Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt- of brunchgerecht. Het bestaat uit een Engelse muffin, ham, gepocheerde eieren en hollandaisesaus. Deze variant op een gewoon wit broodje en met zalm is ook ontzettend lekker.

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • Zes grote eieren. ( van twee gebruik je alleen de eidooier)
  • Een eetlepel citroensap
  • Een theelepel mosterd
  • Wittewijnazijn
  • Zout en peper
  • Vier zachte witte broodjes
  • Een handje rucola
  • 100 gram gerookte zalm

Bereiding eggs benedict

  • Smelt voor de hollandaisesaus de boter in een kleine pan.
  • Zet een ander pannetje met water op het vuur en laat het zachtjes pruttelen.
  • Doe de 2 eierdooiers in een hittebestemdige kom.
  • Zet deze op het pannetje met water, je mag het water niet aanraken.
  • Klop de eierdooiers met het citroensap en de mosterd.
  • Blijf kloppen en giet heel langzaam de gesmolten boter door het eimengsel. Meng het tot een egaal geheel.
  • Voeg een klein scheutje azijn toe en wat zout en peper naar smaak.
  • Als de saus goed is, laat je de kom op de pan staan en zet je het vuur uit.
  • Zet voor de gepocheerde eieren een grote pan met voldoende water en een scheutje azijn op het vuur.
  • Breng het water tot het kookpunt.
  • Zet het vuur dan laag.
  • Breek een voor een de overige 4 eieren op de rand van de pan en laat ze vanuit de dop voorzichtig in het water glijden.
  • Wacht telkens eventjes voordat je het volgende ei in de pan breekt totdat bij het laatste ei het eiwit om het eigeel vormt.
  • Wacht ongeveer 3 minuten en haal dan de eieren met de schuimpaan uit de pan en leg ze op een bord.
  • Snijd de broodjes open en bedek de helft met de rucola leg er daarna een stukje zalm op.
  • Leg een gepocheerd ei op de zalm en schenk de hollandaisesaus er overheen
Lees ook  Asperges met beenham en gepocheerd ei